Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

 

Προηγούμενη

Επικοινωνία

ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟΣ γόνος πολύτεκνης οικογένειας, γεννήθηκε στη Χαριά Πύργου Διρού. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στο παλαιού τύπου Γυμνάσιο Αρεοπόλεως, κατετάγη στο στρατό ξηράς ως εθελοντής λοχίας. Μετά την τριετή θητεία του διορίστηκε ως πολιτικός υπάλληλος στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης από τον αείμνηστο υπουργό Δημ. Δαβάκη. Τα τελευταία 16 χρόνια της υπαλληλικής καριέρας του εθήτευσε ως διευθυντικό στέλεχος της ΥΕΝΕΔ και μετέπειτα ΕΡΤ 2, ως υπεύθυνος Προγραμμάτων-Δημοσίων Σχέσεων και Κινηματογραφίας. Τότε που με τις εκπομπές "ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ - ΓΕΙΤΟΝΙΑ - ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ-ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κ.Α." η ΥΕΝΕΔ έκλεινε ολόκληρον τον ελληνικό λαό στα σπίτια του. Ενώ παράλληλα έγραφε και παρουσίαζε από τηλεοράσεως την εκπομπή του ΓΕΣ "ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ" με τις ανεπανάληπτες εκείνες ιστορικές αναδρομές όλων των αιώνων και εποχών.

Την 4ετία 1987-90 διετέλεσε κοινοτάρχης Πύργου Διρού, συνέστησε, οργάνωσε και λειτούργησε σε παγκόσμια πρωτιά την "ΣΧΟΛΗ ΠΕΤΡΟΜΑΣΤΟΡΩΝ" και διέσωσε την Μάνη από την βάρβαρη επιδρομή του μπετού, του τούβλου και του τσιμεντόλιθου. Υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού επί Μελίνας Μερκούρη συστάσεως και λειτουργίας του πλουσιωτάτου σε ευρήματα της νεολιθικής εποχής 6000-4000 π.Χ. του νεολιθικού μουσείου Διρού.

Πρωτοστάτησε στη σύσταση και δημιουργία του Αθλητικού Ομίλου " Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ" δίδοντας και το όνομα και γενάρχου 55 σογιών της Μάνης και βυζαντινής πριγκιπικής καταγωγής Νίκανδρου, που φέρει ο γνωστός, οικισμός "Νικάνδρειον" μεταξύ Τριανταφυλλιάς και Χαρούδας, και πολλών άλλων τοπικών Σωματείων, ως Σύλλογος ΔΙΡΟΣ - ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΤΑΠΑΣ κτλ. και εκπροσώπησε ολόκληρη την 4ετία τον Νομό Λακωνίας, γόνιμα και παραγωγικά στο Γενικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ.


Αινείας Τίτος ] Αλέπης Κούλης ] Ανεμοδουράς Στέλιος ] Αραπάκης Πέτρος ] Βαγιακάκος Δικαίος ] Γεννηματάς Γιώργος ] Δασκαλάκης Απ. ] Δεκουλάκος Ηλίας ] Κολόζης Γιώργος ] Κουγέας Σωκράτης ] Κουκουλές Φαίδων ] Κουτσιλιέρης Ανάργυρος ] [ Ξεπαπαδάκος Αντώνης ] Πασαγιάννης Κώστας ] Πασαγιάννης Σπήλιος ] Πολίτης Νικόλαος ] Σερεμετάκη Νάντια ] Σκαλκέας Γρηγόρης ] Σκοπετέας Σταύρος ] Ταβουλαρέας Γιάννης ] Τσιμικάλη Πιπίνα ] Φτέρης Γεώργιος ] Ψαρρέας Ιωάννης ]